HEJ VARLDEN

Ja men vi har landat, solat, badat och SOVIT. Jag trodde inte att det skulle vara sa jobbigt med den har tiddskillnaden som det faktiskt har varit men det borjar bli pa battringsvagen nu. Vi har varit pa Bali i nagra dagar och aker till Lombok imorrn, en superfin (sags det) o utanfor Bali. Klockan ringer kl 05.30. Ingen sovmorgon har inte.

Men horreni, vi har ju faktiskt en reseblogg dar det mesta under resan kommer uppdateras.
asienpinnar.blogg.se
wOOOOOUUW

Inget hejdå, vi ses snart.

Nu sitter jag här, i mitt rum med rosa fondvägg, rosa spegel, en hjärtklocka och Fabest studentplakat mitt emot sängen. Den lortiga studentmössan med fina minnestexter i hänger på hyllan som är full med skor. Nu ska jag lämna mitt föredetta fjortis, student och försök till vuxenrum. Jag ska lämna min familj och alla mina vänner utom de två jag reser med för att prova på livet som backpacker i några månader. Ryggsäcken ligger nästan färdigpackad, tvättkorgen är ovanligtvis helt tom och imorrn bitti ska sängen bäddas för att se fin ut när jag kommer hem i januari. När jag kommer hem nästa år, år 2011.
Ta fan hand om er nu kompisar, vi ses snart!

Gör om gör rätt

Jag skrev ett inlägg med mina tankar om att SD kommer in i riksdagen men bestämde mig för att ta bort det. Det där partiet ska inte få mer plats i min blogg. Jag gillar att Ohly inte ville dela sminkloge med Jimmie Åkesson.

En grej bara, ska det vara så HIMLA svårt att få ur sig något vettigt när man håller tal eller blir intervjuad? Och ska det vara så HIMLA svårt att hålla käften när partiledaren håller tal? Det är inget parti, det är en sekt. En läskig sekt som kommer få mer makt. För. I. Helvete.

HEJDÅ ARBETSLIVET!

Snart ska jag bege mig till Coop för min sista jobbdag på det här året. Hur sjukt det än låter så är det sant. Idag klockan 15.15 är jag arbetslös men fa-an inte arbetssökande. Känns rätt bra måste jag säga. Igår var jag och Hanna på dagis för att säga hejdå, vi fick presentkort på Akademibokhandeln, jag som precis har shoppat ett gäng böcker. Attans.
Nu blir det frukost, sen ska jag jobba, sen ska jag bli arbetslös, sen ska jag ha middag här hemma för alla tjejerna och sen ska jag GÅ UT OCH HA FÖR KUL!


Några av oss förra gången hos mig.

SD

Ni kanske kommer ihåg att jag tidigare i somras skrev väldigt kort om en incident som jag bevittnade utanför Mc Donalds, angående några Sverigedemokrater (jag kallade dem för rasister i inlägget) som betedde sig aggressivt mot en person som argumenterade emot och inte delade deras åsikter? Nu har det kommit upp på Youtube, i Expressen och Metro. ÄNTLIGEN säger jag. Hoppas att folk blir mer övertygade om vad SD är för slags "parti" och att de inte har någoting med riksdagen att göra, eller de har närmare bestämt inte något med någonting att göra!
Jag läste en bra sak som Anders Borg sa: "Den som gillar Sverige röstar inte på SD"

Här har ni händelsen i Expressen.

Tomorrow

Det gick bra att sitta bredvid coach på bänken och njuta av Eagles. Av att nu ha sett en träning med tjejerna känner jag att det kommer bli bra, alla nya och gamla. Det kommer funka bra det här. Skönt, då kan jag åka iväg med ro i kroppen.

Imorgon blir det sho-o-o-o-opping på hög nivå, imorgon kväll när jag kommer hem från jobbet ska jag inte behöva köpa en endaste liten sak till resan mer. Imorgon blir det sista klart. Imorgon är det bara tre jobbdagar kvar. Imorgon är vi ett steg närmre avgång.


Ska jag ut i världen utan min familj? Herre...sweet lord.

MÅSTE

Hur cool bild tog inte jag på Ramos i somras?
(Nej, hon har ingen svans...)


Day 1

Dag ett på sista jobbveckan är avklarad. Check. Imorgon är jag faktiskt ledig, för då ska jag på Eagles träning! JAG LÄNGTAR! Men innan det ska jag bocka av en lunch plus nödvändigheter med Malin och Mia.

Ikväll har jag pratat med Cillo. Väldigt skönt eftersom man inte bara kan dra iväg ett sms och kolla vart hon är nu mera. Med datorer blir allt möjligt, himla bra uppfinning detdär!


På banan...

... eller så har jag spårat ur, vet inte riktigt. Det är en vecka kvar tills vi åker och jag börjar få den här paniken nu. Helt plötsligt var det jättemycket man ska göra och jättemånga man vill träffa.
Efter middagen med farmor och farfar blev det utgång med Malin, henens bror och deras pack på "Sommar", det var sista kvällen och John serverade äckliga "rom och cola" i baren. Bäähk. Jag hann sova någora timmar för att igår morse gå på bio med syster och sen raskt till jobbet. Jag var i min egna lilla bubbla hela dagen. Hade inte riktigt vaknar när klockan slog 20.30 och jag skulle HEM från jobbet.

Nu är jag helt plötsligt inne på sista jobbvekan på 3.5 månader... ingen panik alls.

Avsked

Jag har begått ett misstag här i bloggen. Jag skrev ju milf i Texas-inlägget när det självklart skulle stå filf. Det gjorde mig enormt irriterad, hoppas dagen fortsätter bättre på jobbet. Ikväll kommer farmor och farfar på middag för att säga hejdå innan jag åker. Det börjar närma sig ordentligt nu!


Farmor och farfar med Lova.

Parentes

Jag åker om 11 dagar, sen ses vi år 2011!

Rutiner

Det här när man är ute och tränar samma tid varje morgon är ganska kul. Vilka rutiner folk har, inte bara jag då. Jag springer förbi samma gubbe som målar samma färg på samma hus varje morgon och den nymålade lukten är alltid lika härlig. Jag möter samma tant med samma hund på samma promenadrunda... och samma bilar på samma väg mot jobbet. Börjar nästan känna mig som Gustav Svensson. Man lär känna alla i området, snart börjar jag väl slänga tidningar mot husen och folk står vid brevlådan och tar emot med en kopp kaffe i handen. Vore nåt.

Han är ju för underbar.

Hi, Im from "Teeeeexs" n' I can't speeeeeak.

Idag var det den roligaste sista halvtimmen innan stängning jag varit med om. Jag och Emelie har alltid en torsdags-dans som vi gör i kassan när klockan är 21.01, 21.31 och 21.51 bara för att peppa oss den sista timman. Den här gången räknar jag kassan lite snyggt samtidigt som jag får en kund och Emelie säger "Nuuuu Sara NU" i panik släpper jag pengarna och börjar göra dansen... sen ser jag kunden, det är han, vår filf... kändisen. Jobbigt blev det, jag kunde ju inte sluta göra dansen bara för att han stod där. Så där satt jag, med kassan framme och min kändis som väntade på att jag skulle göra klart vår extremt töntiga dans... Jobbigt men roligt var det. Kanske till och med roligare om man varit med... 

Andra händelsen: Jag får en kund från Texas (han sa aldrig att han kom där ifrån, men tro mig... jag hörde det på dialekten) som frågade om mina naglar är riktiga och jag kunde för mitt liv inte begripa vad han sa. Killen pekar ner på bandet och säger kanske fem gånger, för mig väldigt otydligt, "your nails real?" Till slut förstod jag att han sa "nails" och kunde greppa att han menade mina naglar eftersom han pekade mot dem. Så jag sa bara "yes" (nu tror ni att mina naglar ser ut att vara himmelskt fina, men de är korta med hemmagjord fransk manikyr) "oh reeaally? Cool" även där hörde jag först inte vad han sa. Hur kan man prata ett språk som i övrigt är lätt att förstå, men så fort man kommer till landet börjar människorna svänga på orden som de vill, bara för att få det att låta som att de sjunger varje gång de yttrar sig om något. Är det så folk tänker om skåningar? Eller norrlänningar, som inte ens orkar säga hela ord utan nöjer sig med halva meningar. "Nä ja vill int" Hur svårt kan det vara att artikulera lite så att man förstår varandra. "Nej jag vill inte" heter det!

Den sista, bara för att jag måste: När klockan slår 22.00 ropar vi i högtalarna att vi stänger. Det var Emelie som fick jobbet. Precis innan hon ropade pratade vi om "Im from Teeexs" När Emelie säger "Coop Extras kundradio" trodde både jag och Mia att hon sa "Coop Texas kundradio" vi börjar as garva och Emelie står med högtalarna på och kan inte hålla sig för skratt. Det blev en liten fin paus i högtalarmeddelandet när hon hämtade luft. Men jag måste säga att det var starkt av henne att fullfölja ropningen istället för att lägga på, som hon var en centimeter från att göra. Bra Emelie, starkt jobbat!

Kommer löpa bättre än katter.

Jag har införskaffat mig en ny typ av pyjamas idag. Det kallas löparskor. Egentligen är dom till för att powerwalka, springa i spår, gymma och gå i terräng med... men dom är så sköna att jag tror att de får sitta på hela natten. Riktigt bra köp av mig. Bra gjort Sara! Imorgon blir de PW med de nya skorna. Kan inte vänta. (Som sossarna skulle sagt.)

Superbra bild och jag är inte ett dugg koncentrerad.

HERO

Idag såg jag Elin Klings bil på Östermalmsgatan. Hur coolt?! Jag blev helt till mig, är det där hon bor kanske? Någon som vet? Karro?

Ibland blir drömmar verklighet

I natt drömde jag att jag satt på Eagles träning. Bredvid coaches på bänken. Jackor och väskor låg som vanligt utspridda över golvet bakom coaches bänk. "Eagles uuuupp!" jag ställde mig upp men kom på att, det är ju inte jag. Jag ska sitta kvar här och se på. Nilda kom som vanligt in från toaletten precis innan musiken sattes på och Lollo var sist upp. Melissa hade något hon var TVUNGEN att säga innan uppställningen var kvar och hela laget lyssnade och skrattade i kör. Precis som det brukar vara. Tjejerna hade fått sitt program och det var sinnes-bra. Jag började gråta mitt i progget och det kändes fortfarande som jatt jag var med i laget, fast där på sidan. Vid Karro och Lotta. Helt okej konstig känsla...

Jag känner att den här drömmen blir verklighet sen i januari, då kommer jag sitta på bänken en dag och njuta av att se progget.
Tjejer, under tiden jag är på andra sidan jorden kan ni väl se till att Peter får en jag-är-sjuk-i-huvudet-tanke när han gör ert progge och att ni kickar ass tills jag kommer tillbaka. Då kommer mitt stöd iaf finnas i Sverige och ni kanske känner det lite mer.


Sömnpiller är skit. Film, mycket bra!

Jag förstår inte riktigt vad det är med mig. Så fort jag sätter på en film somnar jag, sån var jag inte förut! Jag har försökt titta på samma film i tre dagar nu men aldrig hunnit till slutet. Antingen är det jag som är dö-trött eller så är filmen riktigt kass. En blandning kanske. Nu har jag precis vaknat (efter att ha försökt titta på en film) av att Malin ringde. Det blir tjejerna ikväll, ska bli supermysigt! Även om jag, Hanna och Malin utgör hälften av skaran som ska med är det ändå kul att ses nu innan vi åker haha.
Powerwalken var för i övrigt suuuperskön, även om batterierna till ipoden dog efter halva rundan... jag tänkte ju göra PW till en morgonvana när jag är borta och luffar, så varför inte börja redan nu?!

Imorgon ska vi till thailändska ambassaden, spännande!


Så går det när Malin är med i bilden. Längtar tills ikväll...

Vad göra?

Vad gör man när man är ledig? Imorgon jobbar jag nämligen inte och det känns ju himla ovant. Jag ska börja med att lämna Lova på dagis och sen dra en powerwalk. Märkte sist jag lämnade henne hur skönt det är att promenera på morgonen, hade bara inte rätt kläder då. Efter det får vi se vad dagen erbjuder, på kvällen ska tjejerna hem till Hanna G och sen blir det schlager. Kaaaanske joinar. Lite tjej-gossip är ju aldrig fel.

Vet folk vilket parti man ska rösta på? Jag gjorde DNs val-test, förstod typ hälften av frågorna de skrev. Tur att man är en aning insatt i andra då... Sossarna vill ju exempelvis att man ska kunna lämna in tvätt mm på T-centralen på morgonen och sen hämta ut det efter jobbet, få färdig frukos och barnpassning (för företagare) Tönterier...

PHÖÖRT-NEJ

Jag har SÅ HIMLA TRÅKIGT för tillfället. Efter jobbet slocknade jag direkt och nu är jag jättepigg! Inte kan jag gå ut och hitta på nåt skoj heller för jag börjar 8.00 imorrn. Isabelle sitter i samma sits, så vi planerar att göra nåt galet. Göra inbrott i spökhuset på Gröna Lund. Vorde inte det helt stört spännande? Jag smider vidare på mina planer här så hörs vi imorgon.


Såhär kul hade vi i onsdags...


Det här känner jag igen...

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Postombud i Umeå

En kille ~25 står i kön. När det blir hans tur ombeds han av kassören att visa legitimationen som han har i plånboken.
Killen: Den sitter fast.
Kassören: Ja, men det är en del av granskningsprocessen, du får nog allt ta ut det.
Killen: Det var det värsta jag har varit med om!
Kassören: Då har du har du ett ganska bra liv, eller hur?
Killen blir rasande, sliter ut sitt körkort ur plånboken och slänger det på disken. Det ramlar ned på marken och kassören böjer sig lugnt ned och tar upp det.
Kassören: Tackar, då var det klart.
Killen lämnar lokalen utan ett ord.

Tjuvlyssnat


Så få spruta så liiiiite idag

Ska snart iväg och träffa Malin för den sista spruan + en annan vaccination innan vi flyr landet. Wöouwöou!

REDO

Nu ska jag snart iväg och tjäna lite mer pengar, så jag kan spara lite mer pengar till det här:

Våran Asien-planeringsdag var himla seriös och bra. Kan visa packlistan sen mahahah. MYCKET. SAKER.

Cecilia Cillo Cillan Cillie Cillipill C Cillo-potatis

Igår var det hejdå-kväll för Cillo. En riktigt bra sådan. Jag åkte till henne vid 12 på dagen, fixade och trixade lite sen blev det middag och föris med riktigt härliga människor innan vi drog in mot stan. Idag är det sorgligare, nu åker hon. Men det som är positivt är ju att vi är borta samtidigt, alltid nåt. Som jag skrev på bilden du fick Cillo, du vet vart du har mig.


En av de bästa kvällarna någonsin


RSS 2.0